SC INTERVITT SRL
În ultimii şase ani, societatea şi-a diversificat activitatea, mizând pe calităţile deosebite ale solului propice cultivării viţei de vie în zonă, prin dezvoltarea unui sector viticol puternic industrializat. Astfel, în anul 2010, suprafaţa cultivată cu viţă de vie a ajuns la 370 ha.
Se cultivă în principal, soiuri pentru vin ( 60% - soiuri pentru vinuri roşii şi 40% - soiuri pentru vinuri albe), atât din sortimentul internaţional cât şi din cel tradiţional românesc. În anul 2011 societatea va începe desfacerea pe piaţă a gamei de vinuri "Crama Voievodului" cu vinuri roşii: Merlot, Cabernet, Pinot Noir, Fetească Neagră şi vinuri albe: Sauvignon Blanc, Chardonay, Fetească Albă, Fetească Regală. Aceste vinuri, cu siguranţă vor fi apreciate la adevarata lor valoare pentru calitatea deosebită şi savoarea inedită, rezultate din soiurile aromate şi parfumate ale podgoriilor însorite ale zonei, care sunt foarte atent selecţionate şi supuse unor procese tehnologice de ultimă generaţie.
Intervitt, va deveni unul din cei mai mari producători de vin din România şi nu numai, calitatea excepţională a vinurilor produse din cultura de viţă de vie din podgoriile zonei fiind un atribut esenţial în creşterea şi dezvoltarea pe termen lung a societăţii. Încă de la înfiinţare societatea a demarat un program intensiv de cultivare a viţei de vie nobile, devenind pricipalul producător de struguri din judeţ.
Societatea exploatează următoarele soiuri nobile de viţă de vie: Crâmpoșie Selecționată, Riesling, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Pinot Noir - soiuri pentru obţinerea strugurilor de vin şi soiurile Italia: Chasselas, Perla, Muscat Hamburg, pentru obţinerea soiurilor de masă. La finele anului 2010 suprafaţa exploatată s-a extins la 350 ha. Până în prezent societatea a comercializat doar struguri, atât pentru vin către alte unităţi de vinificaţie, cât şi pentru masă.
Menționăm în mod deosebit două soiuri de vin care vor intra pe piață în 2011:
Calușarul - este un vin de masă alb sau roșu, prezentat în variantele clasice de vin sec/demisec și demidulce, dar care, deși este încadrat la această categorie, se dovedește a fi un vin special cu un buchet deosebit care îl diferențiază în vasta categorie a vinurilor de masă.
Nobilitas – provine dintr-o plantație situată în podgoriile Terasele Dunării, și este un vin nobil, cu denumire de origine controlată. Acoperă o gamă vastă de soiuri: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Fetească Neagră, Merlot - în varianta vin roșu și Chardonay, Sauvignon Blanc și Crâmpoșie în varianta vinului alb. Ne putem mândri cu faptul că soiul Crâmpoie, este un soi aparte, autohton, care își are originile din negura vremurilor, fiind cultivat pe podgoriile dacilor, păstrându-și aroma nealterată de-a lungul timpului până în zilele noastre.
Tot în 2010 societatea a inaugurat unul din cele mai moderne combinate de vinificaţie din ţară care a fost finanţat printr-un proiect european a cărui investiţie se ridică la circa 6 milioane de euro, din care 2 milioane nerambursabili. Acesta se înscrie în strategia de extindere şi dezvoltare a companiei care urmăreşte să se transforme într-un producător important de vinuri din sudul ţării, cu o capacitate de 20.000 hl/an, atât vinuri albe superioare cât şi roşii. În același an s-a inaugurat şi crama de vinificaţie, investiţie nouă care vinifică producţia de struguri obţinută în cadrul fermei de vie. Materia primă utilizată în procesul de fabricaţie va fi constituită în pricipal (peste 90%) din strugurii recoltaţi de pe terenurile cultivate aparţinând societăţii. La sfârşitul anului 2010, societatea a realizat o cifră de afaceri de 70.000 euro iar valoarea activelor a ajuns la circa 9.000.000 euro.
Grupul de firme InterAgro îşi consolidează activitatea din acest domeniu, prin înfiinţarea unei asociaţii cu statut juridic fără scop lucrativ, denumită ASOCIAŢIA VIILE TELEORMANULUI. Membrii fondatori sunt SC INTERVITT SRL / SC INTERAGRO SRL şi SC INTERAGRO SA şi prin această asociaţie vizează să-şi promoveze interesele comune necesare desfăşurării activităţilor aferente domeniului viticol, precum şi colaborarea cu alte organisme ale statului, în vederea obţinerii celor mai bune soluţii fiscale pentru producătorii în domeniu.
SC MULTIFRUCT SRL
Grupul InterAgro şi-a concentrat atenţia şi asupra desfăşurării activităţii în domeniul pomicol, zona fiind de asemenea propice înfiinţării şi dezvoltării livezilor de pomi fructiferi pe suprafeţe generoase, care au fost extinse de la an la an.
Singura societate înfiinţată cu obiect de activitate în acest domeniu este SC MULTIFRUCT SRL.
Societatea are ca activitate principală cultivarea fructelor semintoase şi sâmburoase - CAEN 0124.
Suprafaţa de teren exploatata este de 254 ha, din care:
- teren arabil: 176,51 ha
-
livada şi arbuşti fructiferi 77,4 ha, din care:
- cais 41,87 ha
- prun 12,00 ha
- mar 18,00 ha
- nuc 4,00 ha
- cireş 1,00 ha
În prezent destinaţia producţiei o reprezintă desfacerea pe piaţă pentru consum a fructelor în stare proaspătă.