SC INTERCEREAL SRL ZIMNICEA

SC INTERCEREAL SRL ZIMNICEA, înfiinţată în anul 2008, are ca domeniu de activitate colectarea, condiţionarea şi depozitarea produselor agricole, cereale şi plante tehnice. Cifra de afaceri la sfârşitul anului 2010 a fost de 783.989 lei, iar investiţiile realizate au fost de aproximativ 4 mil. euro.

Oraşul Zimnicea este situat într-o zonă preponderent agricolă în care o deosebită importanţă o are cultivarea cerealelor, tutunului, florii soarelui, etc. Pentru a veni în sprijinul producătorilor de cereale INTERCEREAL urmăreşte mărirea capacităţii de stocare a cerealelor în zonă prin înfiinţarea unui nou depozit de cereale.

Investiţia este realizată prin accesarea de fonduri F.E.A.D.R., măsura 1.2.3, fonduri nerambursabile şi are ca scop pe lângă mărirea capacităţii de depozitare a cerealelor în zona Zimnicea şi creşterea calitativă a serviciilor oferite în domeniul colectării, depozitării şi distribuţiei produselor agricole.

Depozitul oferă posibilitatea stocării de cereale în cele mai bune şi igienice condiţii de depozitare, precum şi condiţii deosebite de infrastructură necesare procesului de achiziţie-distribuţie. El are propriile drumuri tehnologice şi de acces. Drumul de acces va avea deschidere spre strada principală a oraşului, oferind astfel posibilitatea de comunicare cu oricare altă zonă din ţară. Depozitul de cereale are o capacitate de 50.000 tone şi constituie o bază de stocare/aprovizionare cu cereale pentru Lunca Dunării.

Unităţile de stocare a cerealelor (12 celule metalice) asigură o productivitate mare la manipularea cerealelor şi au o siguranţă crescută în exploatarea superioară faţă de silozurile cu structură din beton armat, menţinând condiţiile de igienă şi de siguranţă alimentară impuse de standardele europene în domeniu ?i realizând condiţionarea prin uscare şi recirculare a produselor în depozit.

Depozitul de cereale este format din:

“DEPOZITUL  DE CEREALE  PENTRU 50.000 TONE, ZIMNICEA” este o investiţie nouă şi a fost proiectată ţinându-se cont de standardele europene în domeniul depozitării şi comercializării cerealelor.