INTERAGRO SRL - Moara de grâu

În anul 2003 InterAgro SRL inaugura Moara de grâu din oraşul Zimnicea, o noutate în domeniul industriei agroalimentare, beneficiind de cele mai noi tehnologii şi echipamente de la Buhler (Elveţia), cu o capacitate de măcinare de 150 tone/zi având la bază o diagramă tehnologică ce cuprinde toate fazele unui proces clasic de măcinare. Verificarea calităţii se realizează cu aparatură modernă de laborator iar depozitarea cerealelor se face în 10 celule PRIVE cu o capacitate de stocare de 36.000 de tone.

Instalaţiile de dozare şi amestec a făinurilor în reţete, inclusiv prin microdozare a aditivilor, permit satisfacerea oricăror cereri din partea brutărilor sau a consumatorilor la standarde ridicate de calitate.

Această investiţie de peste 6.000.000 de euro este dotată pe lângă echipamentele şi tehnologiile tip Buhler-Elveţia cu echipamente tip Schmitt-Germania şi Isopan-Italia.

Societatea a căutat prin toate metodele să pătrundă pe piaţã pentru valorificarea făinii obţinute în urma măcinatului, acesta fiind un nou obiect de activitate şi ducând la investiţia în brutării.
INTERAGRO SRL deţine un număr de 5 brutării pe total Grup: patru în Teleorman (Zimnicea, Alexandria, Roşiorii de Vede, Videle) şi una în Bucureşti - care procesează cele mai bune făinuri rezultate în urma prelucrării materiei prime prin Moara de Grâu Zimnicea, prin utilizarea celor mai noi tehnologii şi echipamente în domeniu.
Produsele de panificaţie sunt apreciate în zonele limitrofe localităţilor în care îşi au sediul brutariile şi nu numai.

De asemenea şi InterAgro SA deţine 2 mori de făină în comuna Buturugeni şi o moară în oraşul Zimnicea. Făina rezultată este utilizată pentru producerea pâinii şi a specialităţilor de patiserie în cele 7 fabrici de pâine ale Grupului de firme InterAgro.