INTERAGRO SRL
Fabrica de produse lactate şi brânzeturi

În anul 2004 a fost reconstruită şi pusă în funcţiune Fabrica de  produse lactate şi  brânzeturi utilizând cele mai recente tehnologii şi echipamente UE, în principal Italia şi Germania, pe baza şi cu finanţarea Programului SAPARD.

Capacitatea de prelucrare a laptelui este de 26.000 l/zi de lapte principalele produse obţinute fiind:

SC InterAgro SRL Fabrica de produse lactate a implementat şi certificat un sistem integrat de management al calităţii şi siguranţei alimentelor în conformitate cu referenţialele SR EN ISO 9001 şi SR EN ISO 22000:2005 de către un organism acreditat recunoscut pe plan internaţional, TUV CERT al TUV HESSEN, ca o recunoaştere a capacităţii de a furniza produse sigure şi de calitate.

Produsele fabricate sunt produse proaspete tradiţionale, fără conservanţi, fabricate din lapte din producţia de la ferma de vaci proprie, în proporţie de 40% iar restul de 60 % din producţia realizată din lapte achiziţionat de la firmele producătoare din zonă.

Fabrica dispune de personal specializat în această activitate iar desfacerea se face cu autoutilitare proprii în număr suficient încât să se asigure desfacerea produselor conform comenzilor.

Investiţia totală a fost de 2.5 mil de euro din care 646.700 euro ajutor nerambursabil SAPARD.