STAŢIA DE SORTARE BALAST ŞI DE PRODUCERE A BETONULUI

O investiţie într-unul din domeniile noi de activitate este şi darea în folosinţă la sfârşitul anului 2005 a unei staţii de sortare balast şi de producere a betonului, care şi-a lărgit activitatea în primăvara anului 2006.

Staţia de betoane de 10mc/h este amplasată pe malul Dunării, la Zimnicea. De asemenea trebuie să menționam că staţia de sortare balast şi-a mărit capacitatea la 100 mc/h.

Amplasarea staţiilor permite operări portuare pe Dunăre prin manevre de încărcare/descărcare cu două macarale de chei, printr-o dragă ce operează balast din albia Dunării. De asemenea, se investeşte într-o traversare rapidă a Dunării pe malul bulgăresc, prin intermediul bacului.
În acest domeniu investiţiile continuă prin intermediul firmei SC INTERAGREGATE SRL, firma de grup, care a preluat în oraşul Alexandria:

De asemenea, societatea beneficiază de mijloace de transport speciale, autobasculante, autogredere şi alte utilaje specifice activităţii de construcţii civile şi industriale.

SC HIDRO OLT SRL

SC Hidro Olt SRL este o societate în care acţionar majoritar este societatea SC INTERAGREGATE SRL, şi care activează în domenii similare. Domeniul principal de activitate al firmei îl reprezintă "Lucrări de construcţii a clădirilor rzidenţiale şi nerezidenţiale".

Societatea deţine inclusiv o Centrală de betoane cu o capacitate de 100mc/oră şi reprezintă o instalaţie automatizată complexă, cu echipamente pentru depozitare, dozare şi malaxare în prepararea betonului.

Societatea se ocupă de:
Construcţii civile “la cheie”: apartamente, bănci, hoteluri, case de cultură, biserici, clădiri de birouri şi administrative, clădiri pentru învăţământ, săli şi terenuri de sport, construcţii speciale de toate tipurile;
Construcţii industriale: fabrici, uzine, depozite, silozuri, hale industriale ş.a.
Construcţii rutiere: drumuri, poduri, viaducte, autostrăzi ș.a.
De asemenea, se pot aminti produsele de construcţii comercializate şi serviciile noi prestate şi anume: